Kamera baru nak cuci filem lah!

Kau ni senang sangat nak berubah,
Senang sangat nak menyerah,
Hari tu kata dah tak nak dah,
Sekarang ni apa cerita.
Semua yang kau simpan tu takkan nak lepaskan,
Umur dah meningkat perangai tetap tak ubah,
Apa lagi yang kau nak aku buat supaya kau tak buat lagi dah,
Ohhh,ye lah alasan kau mungkin tak jumpa lagi.
Burit hang!Dah tak payah fikir dah,
Aku kata berubah jadi berubah!


*berdialog dengan roh sendiri

kelibat anak gajah

Tiada apa yang kekal abadi,
Kerana akhirnya semuanya mati,
Apa yang manusia cari,
Hanya kerana nafsu diri.

Benda dah nak jadi,
Jangan lah nak pusing kanan pusing kiri,
Nanti makan diri.

Realizing my life is a mess.

There's something inside me you wouldn't understand,
Something that me myself can't understand,

You try to change but you always failed,
You promise you will always be by my side but you lied,
You always say nice words but you never prove it,
You lied again,

And the you is actually me,
How on earth you would understand me if me is actually a you?

This is how complicated my life is,
Somebody help me please as i really want to know who is you in me.

Hantarkan aku,dia!


Hari ini aku suka,
Kerana ada dia,
Aku masak untuk dia,
Dan dia pun tambah sekali dua,
Aku lihat sambil gembira,

Kami gelak-gelak suka,
Berborak macam biasa,
Aku pandang wajahnya rasa sukar untuk lepaskan,
Hati bertanya-tanya,
Apakah ini kerana masa,
Atau benar cinta itu ada,

Kami gelak-gelak suka,
Berborak macam biasa,
Apa status ini?
Kerna kami bukan kekasih hati,

Masa makin suntuk,
Kau harus pergi menahan sungai,
Aku terpaksa relakan,
Walau hati tidak ingin berjauhan,

Butohkan kata hati,
Tamparkan muka sendiri!
Sedarlah dari mimpi,
Jangan berangan lagi,
Aku masih muda dan banyak yang masih menanti,

Tapi,aku tahu kau aku yang punya dan aku kau yang punya!!
Itu status kita dan simpanlah hingga ke hari tua,
Kerna status kita sangat tidak terkata.

Tanpa title..

Malam dulu kau muncul dalam hidup aku,
Aku fikir itu hanya muncul yang sementara,
Rupanya muncul itu muncul yang mungkin selamanya,
Hadir kau buat aku bahagia,
Hadir kau buat aku senyum saja,
Hadir kau meyakinkan aku hidup ini sangat bermakna,
Kau senyum aku suka,
Kau berbual pun aku suka,
Setiap bualan itu menyentuh perasaan dan jiwa,

Aku fikir lagi,
Mungkin malam itu malam yang dirancang,
Hanya tidak disedari oleh kau dan aku yang hanya manusia biasa,

Dulu aku senang jatuh cinta,
Sekarang aku tak mahu jatuh,
Kerana aku mahu sentiasa bangunkan cinta,
Bangun dan berada sentiasa disisi kau,

hati kecilku terselit dirimu!

chesdale

Ku membisu bukan kerana cemburu,
Tapi sebab berbulu,
NAK saja aku tampar muka mu,
Tapi nasib baik hati tak mahu!

Like-ing my style

Cakap semanis madu,
Cair jiwa seperti cokelat atas kuali berapi,
Hanya engkau yang ku mahu,
Rasa gembira bila kau disisi,

Ingin terbang di awanan,
Dan jeritkan namamu,

eh eh...teratai!

Hidup seperti sempurna,
Kehadiran dia buat ku bahagia,
Mungkin sementara mungkin juga selamanya,
Ketandusan kata-kata,
Senyuman pelangi terukir,
Dari yang terukir itu tercipta satu cerita.

Kelapa parut garis panjang.

Kau kata aku "someone"
Aku kata kau seorang!
Kau tetap ulang aku "someone special"
Kan aku kata aku tak paham,
Kau tetap terangkan -kalau boleh letak lampu di depan,
Aku pun "surrender"
Kau akhirnya berkata,
Aku kau yang punya!!

*even the skies is falling down

Jangan nak berkias sangat

Kalau kau milikku,
Akan ku bebaskan dirimu,
Segala perilaku mu aku relakan,
Agar kau bahagia dengan aku,
Aku bosan dengan cinta dulu-dulu,
Kerna 'kamonlah' ini dunia baru.

Berlari ke Batu Caves

Tiada maksud menggurismu,
Ku sedar diriku tak mampu,
Kau adalah sesuatu,
Dan aku hanya pendamkan,
Tak sanggup ku ucapkan kerna takut kehilangan,
Biar kata orang aku "player"
Aku kenal diri aku siapa,
Aku manusia yang tak bisa memberi kepada yang terlebih memberi..

Takkan lagi mempersiakannya.

Katakan sahaja suara hati mu,
Aku akan sabar menunggu,
Biar jawapan bukan seperti yang ku harapkan,
Namun aku puas dapat mendengar,
Dari tertanya-tanya dan menjadi gila,
Perlukah rahsia kalau ia benar,
Tunjukkan sahaja laku mu agar ku paham,
Agar aku sedar dan janganlah kau pertikaikan,
Aku sekadar puas dapat mendengar,
Tak perlu risau kerna aku takkan simpan.

(currently listening to kelibat si penyair and adrenalin)

The story begins..


May happily ever after

( guna hp je) i sayang korang

Landskap fikiran.

Lambaian perasaan melalui lukisan,
Lukisan yang dicanting dengan makna,
Golakan jiwa berlaku diantara,
Diantara mereka yang hanya tahu,
Tubuh ku kaku,
Minda ku melayang ke dimensi lain,
Dimensi yang hanya aku dan dia.

Knowing is better then not knowing at all.

Mood=Demam mengada

Cara menyayangi seseorang.Aku tak berapa nak reti terangkan.Tapi aku cerita ikut apa aku paham.

Hidup ni macam kita bela burung lah contohnya. Kita sayang burung tu. Kita bagi burung tu makan,minum dan kalau boleh kita nak tengok burung tu setiap hari. Sebab kita takut burung tu terbang jauh, kita pun kurung lah dalam sangkar.

Pernah ke kita fikir perasaan burung tu macam mane. Burung dicipta untuk terbang bebas. tapi kenapa kita hadkan kebebasan beliau.

So, samalah dengan manusia. Kalau kita betul sayang kat seseorang tu kita kena biarkan dia pilih cara hidup dia. Janganlah dok sibuk nak halang. mula-mula nak halang memang lah cam caring jer. dah lame-lame rase menyampah gak. Itu apa yang aku rasa. Tu sebab sekarang ni orang yang aku sayang semua aku lepaskan. Bila tiba masa nanti jumpa lah balik.kan kan??

I spend my time just thinking about you.

Hidup aku muzik,
Ada indah ada gundah,
Layarkan diri ke dunia sendiri,
Dengarkan alunan nada romantis,
Kasar diri lembut dihati,
Maksud tersimpan dalam setiap lirik,
Dan setiap lirik memberi aku kekuatan,
Menguatkan perjuangan untuk mengejar yang depan.

mood mengada


Kiriman kepada diri sendiri.

Hujan malam bawak angin sejuk..

Ingin saja aku kata,
Ingin saja aku sentuh,
Aku nak kata aku suka,
Tapi aku takut nanti terluka,
Bukan aku yang luka,
Tapi mereka...

Bukannya suka sangat,
Mungkin hati yang senang lekat,
Hairan fikir ku,
Senang nak lekat..senang juga nak lupa,
Senyum gembira atau senyum yang gatal,
Ahh,biarkan sebab aku tak bagi harapan.

Say a single word.

Cantik tak secantik dulu,
Indah tak seindah sekarang,
Gusarnya hati mengira yang datang,
Hentikan masa agar aku faham,
Apa yang telah terjadi sudah pun jadi,
Apa lagi yang perlu aku lakukan supaya aku memahami,
Berpura-pura kata biasa padahal kental menahan pedih dihati,


Lintas langsung.

Ayat kau sungguh indah,
Tapi apa aku kisah,
Esok kan ada,
Jadi aku kena gembira,
Kalau tak nama aku bukan AZZA.

Because I think I'm a Dumb Ass..shiiitttt.

Hati panas susah nak lelap,
Bila tak lelap mula lah nak marah-marah,
Semua benda pun tak kena,
Semua benda pun salah,
Semua benda pun menyampah,
Semua benda nak di campak,
Semua benda nak di maki,

Bila fikir lagi,
Kadang rasa salah,
Kadang rasa kenapa salah!!,
Nak saja aku lepaskan,
Nak saja aku teriakkan,
Nak saja aku buktikan,
Tapi sebab 'kadang rasa salah',
Yang 'nak saja' itu aku pendamkan,

Apa kah celaka,
Apa kah kau.
Kau diam jangan berkata,
Kerna ini hanya luahan rasa,
Aku tak kata kau ada kena mengena,
Tapi kalau dah baca jangan nak terasa,
Sebab entri memang tak bermakna,
Hanya emosi semata-mata,
Biar kan saja...Noktah.

Tanpa maksud

Aku jalan sambil gelak ketawa,
Aku tiba-tiba terdengar "azza"
Aku pandang aku toleh,
Aku kata "eh kau!HIJAU",
Aku selamba ja,
Aku pun lalu lepas sentuh tangan,
Aku rasa aku kenal.
Aku jalan ja terus,
Aku pon order nasi lemak,
Aku makan dan kenyang,sedut sikit limau ais

Aku sedar sekarang aku dah kat depan PC.
Tapi bukan dirumah tapi kat CC.
Kawan-kawan aku ade kat kanan and kiri,
Aku buat-buat lah tak reti,
Pastu aku sekarang tengah taip-taip gune jari.
Dorang main Dota tak henti-henti,
Aku tak main sebab buta IT,
Bile dah takda kerja ini yang terjadi...

woi!!sok aku cuti.

Mencurahkan sirap ke baju.

Pengakhiran yang sempurna adalah bila kepuasan itu ada.
Walau pengakhiran itu kecewa namun sangat bermakna.
Biarkan saja kenangan lama kerna esok masih ada.
Kata orang "patah tumbuh hilang berganti".
Tapi patah hati dah taknak tumbuh lagi.
Persetankan kata hati teruskan mencari.


Terus mengejar tanpa noktah.

Hari-hari raya kotak gembira.


Yeay, raye pertama kat tempat kerja.



Konon-konon cam gembira tak dapat raya bersama keluarga


Kotak pun gembira tau dah raya.(bahagia ko kotak ea)


p/s:japgi raye umah lili nak amek gambar byk2.tenet tenet!!

Aidilfitri yang lalalala...

UMAT DUNIA
SELAMAT HARI RAYA AKU JERITKAN
AMPUN MAAF AKU LEMPARKAN
TERIAKAN KEMAAFAN AKU HARAPKAN
HARI RAYA YANG BAHAGIA JANGAN DILUPAKAN




(sebab hari raya aku kerja 7 pagi okay yu olls)

Ligatnya aksi.

Permainan bermula dengan ajakan,
Disambut dengan senyuman memanjang,
Ciuman di dada aku berikan sebutir hati engkau campakkan,
Walaupon tahu akan berjauhan,
Namun langsung aku abaikan,

Janji manis kau suarakan hati mendengar terasa kembang,
Bila janji tinggal janji hati kecewa aku taburkan,

Biarlah bintang malam menjadi
video recorder,
Malam pertemuan diingati selamanyer,

190909

Bersemilah jiwa

Kehadiran yang tidak patut berlaku,

Kekecewaan yang tidak perlu hadir,
Sentapkan tubuh melunaskan nafsu,
Tarikh keramat buatnya adalah tarikh kematian buatku,
Salaman maut di-berikan kucupan tangisan terlampias,
Kekejaman waktu menghancurkan jiwa,
Jiwa yang berbunga lantas layu sepetik jari,
Ku tiupkan jauh neraka itu yang aku mahu hanyalah syurga,
Syurga yang tidak mungkin datang,
Keratan lusuh mempertikaikan keadaan,
Lalu menyerah pada yang mahu menerima.

Langkah-langkah keberanian

Bila langkah terhenti seakan-akan dunia berputar,
Dunia seperti mentertawakan kebodohan diri,
Menyedarkan diri dari lamunan yang kelam.

Perasaan yang semakin memaksa membuat diri sendiri gila,
Gila kerana sesuatu yang diri sendiri tidak mampu ucapkan,
Bukan gila yang mental tapi gila yang tak keruan,

Setiap perbuatan seperti ada yang kurang,
Setiap percakapan ada yang tersasul,
Malu untuk berubah atau tiada langsung niat berubah,
Tapi hanya pendirian yang terlalu ego.

Ego dan kebodohan memerangkap diri sendiri,
Di dalam kekecewaan yang dihadapi.
Tahankan nafsu diri untuk masa hadapan,
Berubah untuk kebaikan.


Bahasa kesempoian.

Ketara-an yang tidak ketara,
ketara-kan apa yang mahu diketara-kan,
Apabila ketara itu ter-ketara,
maka akan terlihat ketara itu,
tiada cacat cela yang mampu membidas,
namun yang ketara hanya yang terketara.

Panggilan bersahaja.

Berjalan sendiri sambil tersenyum,
Kisah bermula dengan hanya satu kata,
Panggilan yang selamba menceriakan suasana,
Harapan yang tinggi tapi resah dihebahkan.

Azzataidin

The pokok is not tinggi.

"THE POKOK IS NOT TINGGI"

Keriangan tak terhingga tapi hidup masih sengsara.
Mencari kehidupan terbuka dengan nada berpura-pura.

Tiada halangan tapi dugaan sentiasa datang.
Hanya alasan dan penipuan menjadi penghadang.

Ditepis terus hilang dan diam datang kembali.
Cerita masih panjang tapi akhirnya terpaksa menanti.

Susah mencari, bila ketemu tidak mampu diganti.
Mengharap sesuatu yang pasti.
Namun pastinya bukan milik sendiri.

Tanda tanya masih tertanya-tanya.
Dialog bualan disimpan ke memori,

"The pokok is not tinggi" akan sentiasa diingati.

Azzataidin(cucu Suhaimin)

being profesional in terms of being myself.

Hatiku berbunga-bunga dikala kau melafazkan kata cinta..Fuck dude.ayat nak kace.ini bukan tajuk utama.

well.actually i'm updating this blog just to remind myself of who i was and what was i.this moment i realize that i didn't believe in relationship and i didnt believe in saying "love" words.(poyo speaking).~continuing!!~im questioning myself.over and over again.i was once a girl who really need someone who love me.someone who cares about me.but wtf,now for me all the "karutan cinta" is something that i dont want to know.what i want to know is whether you can accept me as who i am.i can be friend with anybody and whoever who wants to know me(depends).

i'm a liar if i said i'm not berbunga-bunga if a guy telling me that he likes me.i will smile all the way back home okay.(i have feelings too).but its not that i like the guy too.i dont have feelings for him but i just like to be like by somebody..is it because aku gatal or because that standard lah perempuan kalau dah kena ayat.but if i mmg gatal then why i didnt accept them??i'm afraid people saying that 'azza ni bajet hot doeh"...which, I'M NOT.

I'm not confused,i'm not gay and i'm not confused again.They say maybe because of my past experience(yeah my parents divorce dah)..but i dont think so.Because what im thinking is I dont even trust myself then how do i trust people.How do i trust myself??

Am i a PLAYER??im not sure.and actually i dont even know what say dah.i'm trying to know myself then maybe i can find who is AZZA really are.people do judge me.ade yang kate azza ni happy go lucky.Betol ke?nampak jer kot.but actually i'm hiding myself.i tried to be somebody that can be accepted by everybody and i dont care.i can be anybody and i can be in different personalities.so dont be cheated by me..

Teehee...azza speaking here.

Great escape.great revenge.


090909.
the reflections


Tap Tap Domination
(melo,lili and nina SORRY!)

suke sangat tarik tali bra.

sedang bosan2 ni aku ingat memori kecik2 dulu.time tu aku masih lagi kat Sabah.

Aku tak tau lah kenapa mase kecik dulu aku cam dibenci ramai.Kalau balik kampung orang selalu gembira sebab mein tapuk2 ngan kejar2 sama kazen2.paling taik pon mein masak2 pasir lah kan.Tapi aku tak.aku akan berada di tempat yang mana dorang xkan datang kat aku.aku meinlah masak2 sorang2.dorang x suke mein ngan aku mungkin sebab kena hasut ngan ada tu 2 orang kazen yang lagi tua.apehal tah dorang x suke aku.aku ingat lagi satu hari tuh sedang aku mengais pasir didepan rumah besar(rumah keluarga suhaimin)atok aku panggil."bah,ko buat apa tuh surang2."aku pon pergilah kat atuk aku.cam biasa atok akan bisik ditelinga aku seperti juga die buat kat kazen2 lain "tata".(rindu lak kat atok).pastu aku balas balik "titi" kat telinga atok aku."jangan kau nangis lagi,ambil ni gi beli apa2".memang best ar.seploh hinggit kot.mase tahun 1999 seploh hinggit boleh wat macam2 kot.haha.aku pon gembira ajak kazen yang sebaya aku gi kedai runcit nak blanjer keropok.tiba2 2 orang kazen yang lagi tua datang ngan muke kerek.bak sini duit ko tuh.budak kecik xleh pegang duit byk2.pergh,gile sedih aku time tuh.last2 aku cume dapat beli 2 keropok jer.ngan satu eskrem batang.hidup aku kembali sorang.

Tapi skang bile dah dewasa aku lagi besar dari mereka.Namun bila jumpa dorang aku masih rase aku kecik.

Time aku kat skola rendah dulu pon aku tak ramai kawan.Sampai darjah 3 jelah.dulu rambut aku selalu kena potong pendek cam lelaki.mak aku potong pendekk sebab dulu kecik2 x pandai jage rambut.bile pergi skola aku asyik kena bahan.bahan gelak ar.budak2 yang cantik dan berambut panjang pandang aku cam aku ni sangat geli.pernah dorang sound aku "temao sia kawan kau,rambut kao pendek.cam apa seja".dari saat tuh aku teros bela rambut panjang.bile mak aku nak potong rambut aku lagi,aku akan nangis sekuat hati..

Tapi skang bile dah dewasa aku x kesah ape orang nak cakap pasal rambut aku.sebab aku rase diri aku dah cantik lagi cantik dari dorang.haha.

Mase kat hostel plak.mase ni aku dah kat melaka.krisi keluarga melanda.maka aku dan adek2 aku dihantar ke rumah makcik aku untuk dijaga.aku pula diletakkan di hostel.mase kat hostel aku agak femes.biasalah budak sabah mari.slang sabah pon x ilang lagi.sedih dowh jauh dari keluarga.bile ari sabtu ahad mak bapak orang lain sume datang bawak makanan untuk anak2.tapi aku dok menebeng jer kat beranda hostel tgk dorang salam mak ayah dorang.ade juga yang dok kat dewan makan,makan bekal yang mak dorang bawak.kalau lagi best biler family dorang dah blah dorang akan terus ker locker dorang untuk simpan stok biskut,air kotak dan sabun madi yang baru.aku pon tgk kat locker aku.kosong jer.yang ade cume gambar adek2 aku dan mak ayah aku.bile aku rase sebak aku tukar baju dan pergi ke sekolah untuk jalan2 sambil menjauhkan diri dari keriangan kawan2 lain.mase ni aku msih xder tempat mengadu.sebab budak2 setingkatan ngan aku x suke kawan ngan aku.mungkin sebab aku cam jantan.kasar.dorang pulak sopan santun dan berbudi pekerti.(kimak)..

Tapi bile naik tingkatan 2 semua orang dah baik sikit ngan aku.mungkin sebab bile ader kes gaduh mesti name aku diumumkan.and mase tuh aku dah x heran dah kalau dorang xnak kawan ngan aku.bile tingkatan 3 aku jadi AJK asrama.aku jadi lebih berpengaruh.sampai "ketua" yang suke hasut orang spaye jangan kawan ngan aku skang pon berada di kedudukan hujung jari kaki aku.

baiklah.sampai cni saje.x perlu cerita lebih2.i pon dah penat cangkung sambil menaip.

azzataidin

Tora Dora.

Di bulan puasa i sabar aku memang sangat kena tinggi.PAgi tadi sedang aku beria-ia kan diri nak ke kerja darah aku tiba2 rase cam nak jadi volcano time tuh gak. Citenye camni.Aku kunun lah nak dabel stand motor sebab nak start enjin kasi panas.aku dok kayuh2 dabel stand aku tuh.Japgi xder.aku rabe2 pon masih x terasa.

Kalau hari kebiasaan aku memang dah pecahkan dah sume benda kat depan aku.maki seranah mak abah mereka yang x pandai mendidik anak supaye jangan curi dabel stand orang.aku punye menyirap x terhingga.mane x nyer.moto aku baru sebulan bayar dowh.gile kering "anjing" yang rembat tuh.serius.aku sumpah orang yang rembat tuh eksiden patah kaki ngan tangan..senang sikit aku nak detect jembalang tuh nanti.

Pagi2 lagi aku dah badmud.sebek aku ni bukan jenis nak melepas ker orang lain.tapi kadang2 terlepas gak.Sampai skang aku masih xpuas ati dabel stand aku kena rembat.

Pesanan bulan puasa::aku bersyukur dabel stand kena rembat.mungkin satu ari nantiorang tuh akan dapat balasan yang memang patut die dapat...sabar yer azza.

system down

Salam...

Hari pertama puase yang bahgia dan kali pertama aku kerja ari sabtu...Kesabaran memang tahap maksima lah..Aku hengatkan ari sabtu xder lah banyak kol dari orang yang xpandai setting streamyx.rupenyer lagi banyak dari biase.baru jer letak kol dah kol lain masuk..dari 7 pagi sampai 2.30 petang bercakap ngan customer sampai air liur yang patut berbuih naik kering...

Last kol aku saje drag lame2 sebab aku malas nak jawab kol lepas tuh..tapi last2 aku terpakse menyerah kalah.aku kena gak letak kol tuh.aku pon borak ngan member sebelah...dah nak dekat 15 menet baru pasan apesal kol ni x masuk2.selalunyer gap dalam 2 menet jer.xpe..aku rilek lagi.nek jadi 30 menet.kol x masuk2 lagi.aku tgk orang lain pon cam xde kol sgt..dah 45menet barulah dorang annoucement kan system kitorang untuk kol masuk tgh down..ceria hidup aku..

Aku ngan member aku wat kesimpulan yang system kitorang pon dah malas nak wat kerja..non stop kol masuk system pon menyampah..sampai lah shift aku tamat system masih xnak bekerja.aku gembira.sok x kerja.tapi isnin nanti aku merana..


SELAMAT BERPUASA YA.

palat nye hidup.tapi x sepalat semalam.

maknenye setiap ari macam-macam masalah akan datang.senang jer nak datang tapi nak soh pegi bukan main susah lagi. disebabkan kepalatan ni aku eksiden lagi.naper lah aku gi ngelamun atas moto.kan dah padah.

masalah betol hidup.kimak lah.dah xder idea.tido lu.mlm.

KL+kereta+old friends+pantai.

HARI YANG SENANG DAN TERIMA KASIH.

AUGUST 16TH 2009

the fantasy begun.

mengisi masa lapang dengan ingatan dulu2..buat aku tergelak cam gile sorang2 pastu nak ternangis sekejap.lucu...bagi aku lah.last 2 weeks sampai semalam aku kerja kul 4.30 petang sampai 2 pagi.rase macam hidup ni untuk kerja jer.dah lame tuh aku dah sedap kerja malam.dah terselesa.time tu gak ar jadual baru keluar soh keja 7 pagi sampai 4.30 petang.nasib ko lah za sape soh keja situ.

aku x suke mengadu.aku benci mengadu.aku fuck ngan rungutan.tapi skang aku rase aku ade banyak benda untuk dirungut.

ajar aku untuk "berubah" dan i will follow your rules forever.

pendapat:

1.kahwin bagi aku adalah untuk mengelakkan kau ditangkap basah.

2.cinta tu mengarut.

3.perasaan sayang mustahil berlaku kalau baru seminggu kenal.sebab aku amek mase berbulan nak sayang orang.

4.xyah lah nak cakap orang tuh bestfren kau kalau setakat status dah lame kenal.

5.cantik rupe x semestinyer cantik hati.tapi si huduh x semestinye hati baik.

6.pengotor tuh datang dari orang pemalas.tapi pemalas x semestinye pengotor.

7.rokok x buat kau kurus tapi rokok buat kau hilang selera makan.


-selamat ganti puasa-

Selamat Hari Jadi.

Hari ini bertarikh 10 Ogos 2009..maka umur aku pun dah 21 tahun.

Thank you to my mom and adik beradik for everything.Thank you for being there.Thankyou to my cinta yang masih bersama aku and menyayangi aku.hehe..Not to forget my kawan2 nadia,nina,arep, melo, yang celebrate birthday aku bersame. lili a.k.a Mas yang kol aku walaupon lakonan die sangat LUCU.(amek biskut ni gi makan kat luar)....and other friends yang x wish birthday aku sebab lupe.xper aku paham..hehe.but thanks gak pade sape name aku x sebut but korang ade msg or comment aku..

love you all's...


so,my 21st azam was menukarkan diri sendiri kepada yang lebih biase dan cool.
-rokok membahayakan kesihatan dude-

Pukul Lantai..

yeah...sok secara rasminya aku akan jawab kol customer...yes!kerja kul 4.30 petang sampai 2pagi...ceritera hebat untuk aku....


nak mandi.
update later!

what a life..kan?

Today was a down day for me..gile punye down.since last thursday waiting my turn for OJA which is to precisely known as On Job Assesment. Suddenly bile dah sampai turn, whole badan shaking.Otak jadi blur gile..Ini very critical situation for me lah to get the job.Takdelah masyuk mane pon kerja ni..But i've studied for 2 months ok nak hit floor.

The situation was i've got to answer 5 calls..But in 5 kol tuh boleh plak ter "fatal" satu.Shit babe.The rules was satu fatal sumer fatal.perasaan kecewa tuh sampai aku duduk bawah meja PC then nangis x berlagu.It's not that there's no second chance.But cam x worth it if i have to take for the second seating..Series buang mase.

Tapi sok,aku akan jumpe gak QA(upper level) yang test aku tuh..Aku nak die pas kan gak aku...1 out of 5 kot...takan pasal 1 kol tuh aku nak gelabah lagi..aduh!

Make,esok akan jadi penentu happiness aku..Azza,aku sokong kau.

Selamat malam.

Sumandak kunu!

hoh..sebagai mula bicara. Tadi aku on ler facebook tuh.. sekali ngah aku dok belek2 application yang aku nak ignore tibe aku tertarik lah dengan satu app ni... Tajuk~~~~what is in your kundasang name? aku try lah...sekali kuar gantutok. paham bagai aku!skang ni bagi orang yang kat kundasang ke or sape2 yang paham GANTUTOK tu ape, amat dipersilakan untuk translate kepada saye asap... orait.

selamat tidur.

The thing is inside you...waiting to be discovered.

Poyo..(discover or discovered?)

Kekuatan dan kelemahan seseorang tu terletak pada diri sendiri. Yang penting is the kepeercayaan yang kita taruk kat diri kita. For example kunun; Kita disyorkan oleh macik kite lah contohnye kalau kite makan vitamin minda kuat ni kite akan jadi cepat pikap ape yang kite belanja.Konon cam benda tuh meransang minda..Padahl vitamin tuh xder effect pon.Tapi sebab kite termakan kate2 manis macik kite tuh maka kite pon cube..(yer aku tau x sume percaye ape orang len syorkan)...

The thing is ekceli kekuatan,kerajinan,kesungguhan,kemantapan tu sume datang dari diri kite sendiri.cume kite xde keyakinan nak buat ape yang kite nak lebih lebih lagi kite selalu fikir diri kita tak layak atau x mampu buat...So,kesimpulannya kite mesti yakin dan berani untuk menyuarakan pendapat.supaya kita tidak kalah pada situasi.

nota kecil: aku sendiri masih berusaha untuk menaikkan keyakinan sendiri sebab aku penakut.

Seluar kecik bawah ade zip

Hidup aku bermakna betol arini...lamenye rase x update blog sendiri.Pagi2 lagi aku dah bangun dengan cargas...tak pagi sangat lah..kul 11 in the morning baru bangun.tuh yang cargas len macam..untuk hidupkan mood bangun dari katil aku play lah video dlm henpon aku..video dak kerja aku yang kena menari sebab masuk lambat...lucu.

Dengan harapan yang tinggi aku bangkit lah dari katil aku yang sedikit retak,x sampai 8 saat mak aku dah soh aku gi beli santan 2 kotak kat kedai runcit bawah umah...aku sarung pakaian dalam,cuci mate sikit terus turun. Pagi2 lagi aku dah belajar mengira untung rugi. Satu santan kotak kecik 200ml harge RM2..santan 500ml harge rm3.90...MOTIF!!!gile rugi beli santan kecik.
So aku buat keputusan untuk beli yang 500ml.~bak kate lili...SYABAS.

Selepas tuh aku jalani hidup aku seperti biasa meluangkan masa bersama cinta dan kawan2.Dilanjutkan masa itu sampai ke 11 malam...lalalalalallalalalalalalalalalala(ni lah ringtone henpon aku)...mak aku dah kol..~~aaaa,dah kul brape ni?bile nak balik?dari pagi siang keluar x reti balik...balik balik.

aku pon balik.tukar baju tido.tapi x reti2 lagi nak tido.tuh yang mengadap PC ni..
Selesailah carutan aku disini..salap salap salap.

UNDUR DIRI~

Pengakuan yang entah bermakna atau tidak.

Cinta,aku mengerti perasaan kau. Aku tidak menyalahkan kau atas apa yang kau kata atau kau fikir. Mungkin kerna pengalaman sepanjang kita bercinta.Kau mula berfikir, kau mula berwaspada. Segala karenah aku kau layan,kau sabar menerima,kau sabar memahami.

Cinta, aku mengaku dulu aku bukanlah kekasih yang setia. Aku curang, aku membohongi kau dalam sesetengah perkara. Namun,itu semua dulu, saat itu aku masih cuba mengenali erti setia. Walau besar salahku,kau tetap tabah menerima aku kembali.

Cinta, ini sekarang. Aku cuba berubah. Aku ingin kau tahu bahawa walau beribu putera yang aku kenali hanya kau seorang dihati. Dalam setiap gerak-geri aku sentiasa mengingati kau. Jangan kau bimbang namun aku tak memaksa. Kau punya perasaan dan aku tidak berhak menghalang.

Cinta, ingin aku tekankan, paras rupa bukan keutamaan.Cukuplah sekadar sedap mata memandang. Aku cinta kau dengan apa yang ada pada kau seadanya. percayalah kata aku bukan dusta. Misal aku sudah tidak boleh menerima akan aku berterus terang pada kau bahwa aku sudah tiada ruang untuk kau dihati.

Cinta, seperti yang kau pernah berkata, perasaan manusia berubah-ubah. Kerna statement itu aku tidak gagah berjanji pada kau "aku cinta kau forever". Jauh disudut hati aku cuba untuk mengekalkan hubungan ini. Aku cuba untuk menyayangi dan mencintai kau sepenuh hati malah cuba untuk bersama kau sehidup semati. Kerna aku sendiri tidak berkuasa mengawal masa hadapan aku cuma mengikut apa yang telah ditentukan. Hidup mati ditangan Tuhan apatah lagi jodoh pertemuan. Aku setia kau juga setia tapi jika tidak dijodohkan tiada guna kata manis yang diucapkan.

Cinta, aku cuma mahu kau memahami sekali lagi, didalam entri ini mungkin aku akan berkata "sayang,aku cinta kau sampai mati".Tapi adakah itu bermakna selamanya?? Kata-kata manis bagiku hanyalah sebagai perhiasan untuk memuaskan perasaan seseorang. Maka haruslah kau mengerti bahawa aku tidak mengharapkan sesuatu dari kau untuk jangka masa yang panjang ini.

Cinta, sekarang kau kata perasaan aku mungkin berubah tapi pernahkah kau fikir bahwa suatu masa nanti kau pula yang berubah?pernahkah?

Cinta, entri ini bukan untuk menyakiti hati kau tapi untuk aku membuktikan bahwa aku masih mencintai lelaki yang aku kenali dulu dan masih mencintai lelaki yang aku kenali sekarang. Dengan satu nama satu identiti namun lain perwatakan aku tetap mencintai aku seadanya kerna kau adalah lelaki pilihan aku. Jika aku sudah loya maka aku kan katakan pada kau apa yang sepatutnya.

Cinta, aku tahu kau masih ragu. Apakan daya ini saja yang mampu aku katakan. Percaya atau tidak itu ada pada tangan kau.

*Buntu idea.

Transformers tu perlu ke untuk digilakan sangat.

Sejak dari hari first transformers tu kene tayang,tiket cite tu asyik sold out jer.Pertama kalinya aku gi Times Square tengok makhluk manusia beratur lebih 1000km nak beli tiket(xyahlah caye babal).Tak pasal-pasal aku yang tanak tengok Transformers kena beratur sekali..palat!.tapi aku x kisah,sebab pas 5 minit aku keluar dari barisan dan terus meluru ke kaunter tiket.YES,aku tipu.malas doh nak beratur.so aku blah je.Len kali ar tengok.Persoalannya..kenapa aku tak suke Transformers?Sebab mase kecik dulu aku x suke tengok kartun die pon.kenapa sekarang bile benda tuh dah jadi femes,and bile ramai orang histeria nak tengok cite tu maka aku pon poyo2 minat.(elok sikit perangai tu za,x beik hipokrit).Tanye sikit.....

Sok kerja,sekarang dah 12.34 pagi.Hoho....kononnye tadi si Azza ni nak study untuk mock call sok.Bile nampak PC sehelai atas meja terus cam lupe sumenye.Skang dah ingat balik and damn aku tak iron baju lagi.Semak-semak.

Teruskan kehidupan.Sok ko cantik.(rasa diri sendiri bagus)









p/s:abah die ar,asal aku rase cam entri aku akhir2 ni cam kimak.

malu tapi suka....Urbanscapes 2009.

wohohoho.buat julung-julung kalinya aku menjadi seperti seorang fanatic yang x keruan..Aku tabik habis ar kat merah ni a.k.a Zahiril Adzim..Thanx to lili yang pergi sergah mamat ni sampai sikit gi nak tercekik air coke(kalau aku x silap).Aku x kisah aku serabai dalam ni yang penting ko rock..

Sakai tol azza ni.kawan korang ker wei?

Klue urbanscapes masyukkan BENANG.


Ini interframe jer.ape masalah dorang tah.


pergh semalam one day berjemur,berhujan dan bermalam-malam di KLpac.Seronok.dapat amek gambar ngan zahiril adzim..ko rock dowh!!haha.Booth kitorang jadi tumpuan sebab sain yang aku buat..pelik sgt ker.aku x paham.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Today,tido ke laut...kul 11 pagi baru bangun.rase cam frust jer sbb mlm tadi aku tido kul 5.sepatutnyer aku kenalah bangun kul 1 tengahari.tak adil betol mate ni...Siap2 gi keluar ngan okie,tapi kul 1.31 ptg dah kena balik umah.

Aku tatau aper motif aku update blog.TAdi aku rase cam ader banyak gile idea dalam otak aku.Bile on jer PC sume idea hilang seperti melepaskan kentut ditangga.Kecewa.

Makan.

Perginya Michael Jackson


Aku bangun pagi jer adek aku and kazen aku bising.Michael Jackson mati.Aku tanyer kenapa??(Breaking News) Michael Jackson Died, Perginya Seorang Raja Pop Dunia


Bace lah...Blog ni kazen aku yang punye.Sila lah bace.

Tapi aku rase macam aku ader kuase.Sebab semalam ngah lepak makan jagung Aloha ngan melow depan 7e aku baru cakap ape jadi kalau Jackie Chan mati.Gila kontroversi!!Alih-alih Michael Jackson yang arwah dulu.Pon kontroversi gak.

In my opinion yang sahih xder sape yang leh ganti kedua-dua jack ni....

Ape yang terjadi jika....

Ape yang terjadi jika....


Aku tak duduk kat tempat aku berada sekarang?
Aku seorang lelaki?
Aku mengamalkan seks bebas?
Aku seorang yang genius?
Aku seorang yang kaya?
Aku seorang yang sangat cantik & tinggi cam model antarabangsa?
Aku seorang yang berpura-pura?
Aku tiada keluarga?
Aku xder kawan?
Aku xder payudara?
Aku xder matlamat hidup?

atau

Aku bukan ape yang aku ader sekarang...

Maknenye aku bukanlah Azza Taidin.
Mungkin aku adelah seorang lelaki yang kacak dan jambu malah berbody menggiurkan semua wanita disekeliling.Pulak tuh aku mengamalkan seks bebas sebab aku sangat kaya dan kegeniusan aku membuat ayat2 cinta mengaburi semua wanita.

Nasib baik aku bukan lelaki sebab aku lagi suke diri aku yang sedia ada.

p/s:ini entri mengarut...sial jangan ambil berat.

ikan masin tumbuk ikan bilis sape menang?

Dah 3 minggu aku kerja.Best jugak kerja.Kat tempat kerja aku, aku kenal ramai orang.Dorang best.Ader gak yang x best.Ahh,malas ar cite pasal kerja.

Aku nak cite pasal tadi aku baru pas kopek luke kat kaki.best kot..Tibe2 aku kena buzz ngan si Rizza romeo..Aku pgl die camtu sebb suare die line panas dowh..bukan aku syok kat die lahanat!!and bukan aku sorang jer yang rase suare die cam kimak.suare die jenis spesies yang jarang ditemui..malu untuk aku katekan suare die sgt sopan santun dan berwibawa..ok.abaikan pasal rizza ni..bile pas die buzz aku tuh mesti ar aku terkejut skit jer,terus aku tertarik luke yang keras tuh..pedih mak aih..tapi best..lubang dalam dowh.boleh la masukkn m&m seketul.Nak yang kaler merah keh...

Hoih!pasni nak siap gi kerja.sambil menghapdetkan blog ni aku masih belom mandi dan ketiak aku masih berbau nivea white yang dipakai semalam.Handal bukan.

sambil x mandi ni aku sedang mengintai-intai adek aku di dapur..adekah die sedang masak masak??belom sempat nampak ape2 aku terbau ikan masin goreng..damn!ikan masin lagi.tapi bila diamati..owh,mungkin ikan bilis goreng cili api..nyum nyum...lapar dah ni.

Aku nak sedia untuk lunch...babai

p/s:alih2 adek aku cakp die masak udang sambal..telan air liur dowh!

Ikan terubok aku xtau masak.

Selamat pagi...dah selalu sgt asyik bgn pagi so bile pagi x kerja pon still aku bgn pagi...mcm x caye lak..Arini aku shift petang...dah berpisah dah ngan group time arts and rakan2 dlm kelas soft skill training....x best jer rase.abaikan

Smalam sesi tangkap2 gambar..Make aku update blog ni bb nak upload gmbar..jap jap.




Aku pon takut sendiri.


1. Ni bahagian betis.Susah doe nak cangkung..


2.Ni mestilah ibu jari.Aku x sanggup tgk.pas amek gambar terus balut balik.


3.Ni dah serupa kaki mayat.X pon cam gambar kat kotak rokok.owh kaki.


terima kasih kerana menonton..Sekian berita terkini.

Kemalangan meragut nyawa kekasih.



Hari ini dalam sejarah.Aku eksiden dengan bergaya sekali..Agak teruk aku rase.

Trimas kawan2 aku yang tolong aku.Trimas pade Lan yang susah payah tarik moto aku gi bengkel..Trimas pade lili yang amek aku.Trimas pade orang yang langgar aku sebab anta aku gi klinik and bayar moto aku yang masuk bengkel..mak aih..

Gambar kaki tu hanye separuh dari kecederaan yang dialami.Belom tunjuk kat badan,tangan muke dan kepala...Tapi aku boleh teruskan kehidupan lagi..

pengajaran!!!!
aku rase kejadian ni sume ade kene mengene dengan ape yang aku penah cakap..sebab semalam aku ngan member aku pikir cane nak gi alasan nak dtg lambat gi kerja..so,salah satu dari ideanyer adelah motor rosak...sebab mulut masin make benda tuh betol jadi cume lagi terok dari jangkaan..

Neway,aku gembira sebab aku masih hidup..

P/s:thanx banyak kawan-kawan yang melawat aku..susah payah jer.especially lili,nad,melo,narif,arep,nina,awatif and gman...korang memang kawan sebenar.kepada awatif and gman trimas sebab snggup dtg umah aku walaupon korang letih and dtg dari jauh..hehe.Sayang korang..mmuah mmuah.

The time arts..

Ok..dah cukup 5 hari aku training untuk customer service kat vads..balik ofis terus leith and tido..penat lain macam.But today aku rase aku dah leh adapt with the environment.@ hari pertama pasal kontrak and kontrak and rules..then after 2 days training start for soft skills.Seronok seronok seronok.

In the training me and the others are trained to speak with empathy,how to handle stress and paling aku xleh lupe is a game given by the trainer..game pasal a person characteristics..there are 4 character of it..Which is eagle,peacock,pegion and owl..i'm a peacock..peacock nye definition is a person who is expressive.Contohnyer seorang yang suke menekspresikan sesuatu secara terang. a person yang kelam kabut,hidup untuk buat semua rase gembira,memntingkan persahabatan or relations with family...agak show off dan suke diberi perhatian..mase that trainer named suren bagitau pasal benda ni aku cam..woah,same dow!!but dalm 30 orang in that class only 6 people are peacock category..yang mane hanye aku sorang pompuan..ya terbukti aku sgt show off.bak kate kanthan(seorang india dlm class aku) jangan tersinggung ya..

Aku kenal ramai orang..macam -macam jenis,perangai,level dll..walaupon sgt jauh ofis itu yang mane ambik mase 30 menet untuk sampai aku rase cam seronok jer..tapi skang aku nak gi interview for one position kat persiaran richie which is sgt lah dekat ngan umah aku..fuck!!aku konfius.nak pergi or tidak.

Walau ape pon,sok baru decide whether to continue or not..

TQ for calling TM.Azza speaking,how may assist you?

Damn.

penjejak psaiko.


Aku ingin melunaskan disini bahawa aku sayang bofren aku...mak aih.tlong jangan stalk aku..seram dowh!tidak kira momentum bagaimana pon yang ko berikan.kau syaitan!

aku pernah janji ngan diri aku sendiri.dalam dunia ni ader 2 orang yang aku akan pukul sampai hidung berdarah terpancut-pancut ...jangan bagi aku nampak muke korang or nampak motor korang kat mane2..korank x kenal lagi aku sape!!!!

kepada encik silalah jaga gelfren sendiri yer...

*pengaruh Tora Dora ni..

Mate bulat.

Semua orang kat dunia ni ade bakat mereka alone..Gile best!Aku???Suke gitar tapi x pandai petik supaye best masuk telinga..Kalau suara aku best aku nak jadi vokalis band aku sendiri.Masalahnye aku xder band malahan suare aku sumbang..cane?abaikan.Aku suke melukis tapi bukan mewarna..warna penat.Aku selalu pandai melukis time ader exam final or mid sem..mase tuh byk karya aku dihasilkan...pastu aku susun cantik2 dalam fail.skang dah xder exam.make aku pon dah tak melukis.

Skang aku malasnye nak menaip...bai lah..

bintit bintit kehidupan


Sambil aku mencomelkan diri dengan mengemaskini laptop ku, dengan tidak semenanye aku tertembung dengan gambar ini..Ceni rupenye care aku tgk tv..x pasan lak aku..memang xder kesantunan...alarh,kat rumah sendiri je pun...xkan aku nak kene duduk bersila lak kan...x kebas lak celah-celah peha dok ngadap tv..kalau dah cite tuh hindustan lagi ar kebas abes.Silap ari leh bernanah..hish..aku dah over reaction.okeh lar...nikmati pandangan anda..

Nota kecil: Jadi diri sebenar,x payah tipu diri sendiri dan orang lain.kalau betol die kawan ko they all akan terima korang seadanye walaupon muke ko pecah cam baru pas kene lenyek tayar...Tapi jangan ar kalau ko kepale angin pon ko nak tunjuk..tuh memang nak mintak kaki paling haram pon kena libas ngan sodok gali kubur tuh.best kan?(rupenyer nota kecil ni xlah kecil mane)

dek...nak order. dek...nak kire.mahalnyer!!!!

Woah..dah 2 minggu aku kerja rupenye.Skang ni aku kerja kat *****kitchen (sejenis warung). Hari first aku kerja kat menara polo sampai hari ketiga.tak penat sangat sebab kawasan residency so cam orang tak ramai. Tapi disebabkan kekurangan staff kat branch luar aku terpaksa diletakkan diluar..start kerja kul 5.30petang sampai kul 11.30malam.kemas sume abes kul 12.30pagi..walaupon aku ni hanya orang yang kena duduk kat cashier tapi kerja aku bukan jage cashier jer.Aku kena amek order,kire bil,angkat pinggan makan,hantar order air dan makan,kena marah customer,kena ngorat kastemer,bengang ngan orang kat dapo lagi,susun meja kerusi bile nak tutup.nampak jer cam senang.tapi letih!

Dulu aku selalu lepak kedai makn ni...kadang2 order makan lambat sampai..dari lapar terus rase kenyang.Bile dah kerja baru aku paham nape order selalu lambat!!!sebab tukang masak die bangang!tukang masak yang chinese food lah...tukang masak yang thai food dah siap masak untuk 6 table..tapi apek bodoh ni nak masak beef fried rice 4 pinggan je pon amek mase berjam jam..pastu bile aku soh cepat dorang bising.soh sabar..abah ko lah!!yang kasteme dok pandang aku,yang kasteme dok marah aku (dah ar marah nak speaking!marah sgt lah tuh!) ko stakat dok dapor sebut aper nak kena masak senang lar..pepet!!marah ni.marah ni.

Ade sorang staff ni umor die 42 tahun..memang aku salute ar die...buat kerja memang komplit..sudu garfu senduk semua dah sedia xyah aku nak mintak2.kire cam kerja aku dikongsi bersama dengannye lah..x lar rase kelam kabut sgt.tapi sebab die dah sakit 2 hari sorang staf baru dah ganti die..pergh!!cuci pinggan pon lame..sudu garfu setiap kali aku kena minta.senduk apetah lagi.tensen tensen.

Aku xderlah nak kate aku ni pekerja yang baik tapi panas kot hati ni sebab aku x suke kasteme buat muke bengang bile order x sampai sampai.Aku cam nak jer dorang try kerja situ..amek pengalaman..paham sikit.Elleh,kalau kat restoran mahal order lambat sampai x der pon nak "dek,where is my fried noodle?"..seram bhai nak pandang muke die time tuh..tapi terpakse gak cakap "errr,Sorry bang,otw nak masak".Biler dah masak."kire lar"(dengan muke kerek).."saye xnk makan.."PanT*t!!!

Yang sorang staff ni lagi x boleh blah..kerja nak sound jer.."Klu nak cepat makan lar kat umah.masak sendiri"..abes tuh klu xder orang nk makan kat kedai, mak ko nk bagi duit ker lahnat!..dah lar kurang kebersihan.yang ko pi letak kucing dalam laci apron ko sape soh..pastu ko dok masuk tgn dalam tuh.pastu ko pegang bawang goreng kasi hias atas makanan...macik ko!!!x paham aku.

letih dowh..aku x letih buat kerja tapi letih tengok orang tak semenggah.

sekian lah rapikan aku..sain out!

imaginasi yang hairan.

Aku selalu berfikir.Kadang2 kalau aku tengah baring - baring atas katil aku cam berfikir pasal benda-benda.macam2 yang terlintas kat otak aku kalau aku sorang2.tak kire lah kat mane2 pon aku mesti berfikir sampai cam aku x sedar sekeliling aku.Mak aku kate aku kuat mengelamun.Tapi aku rase aku x mengelamun sebab aku tengah berfikir.

imaginasi 1:

Korang tau kan papan papan iklan yang melambak kat hiway ke,kat jalan raye ke.atau kat mane2 yang korang rase korng suke ternampak.haaa,kan papan iklan tu ader model manusia.kalau lah xder orang lalu kat jalan2 tuh aku bayangkan model2 tuh akan bergerak pastu bercakap ngan model kat papan sebelah.dorang boraklah pasal dorang penat posing lame2,pastu cite pasal manusia yang lalu lalang kat depan dorang. Same gak ar cam kat shoping kompleks,bile kedai tutup patung2 tuh akan buat parti try baju yang new arrival.Gile best! Lebih kurang cam cite katun toy soldier lar.Hmm...aku rase aku mmg byk terpengaruh ngan katun ni.

imaginasi 2:

Handphone!!! Macam mane bile kite telefon orang suare kite boleh sampai kat orang tuh?So aku akan tengok ke langit dan membayangkan betapa banyak nye panggilan orang buat kat Malaysia ni pastu suare tu terbang2 kat udara.kadang2 mereka terlanggar sesama sendiri.tuh sebab kadang2 suare cam putus2 dalam henpon.cedera sebelum sampai destinasi.hmmmm....*sambil mengetuk ngetuk jari ke dagu.

imaginasi 3:

Cube bayangkan dunia tanpa pakaian??Dunia di mana manusia memang x pakai baju.malah perkataan baju pon x pernah wujud dalam minda manusia..Adakah kita akan hairan ngan boobies yang besar atau kecik?Atau adakah kita hairan konies(anu) die banyak rumput?adekah?adekah?Aku rase mesti banyak kes rogol.xpon rogol rela diri.

imaginasi 4:

Aku pernah tengok cite kat tv2..cite omputih.cite pasal ape yang berlaku kat dalm badan kite.Dalam badan kite ni cam ader bandar,ader hiway,ader organisma yang tinggal yang mane mereka lah penduduk dalam badan kite.ader satu part tuh,laki ni ader jerawat kat dahi kot.kat bahagian kepala ni adelah pusat kawalan dan balai polis.satu kuman telah ditangkap.mase kat balai berlaku satu gaduh2 tumbuk2 terajang2 sumer lar.sebab byk sngt hentakan kat dinding make jerawat tu meletus terus termasuk kat mulut gf laki tuh..panjang gi cerita die.Aku lupe tajuk cite tuh.Sampai sekarang bile ader jerawat yang pecah aku akan cakap kat diri sendiri "ape pulak kuman ni buat kali ni?".

Lagi imaginasi:

Banyak sangat yang aku imaginekan selalu..omputih kan ade imaginary friends mase kecik.aku pon ade.sampai skang aku rase aku ade imaginasi tuh.beliau lelaki.Aku panggil die abang.tapi die dah mati.So aku xleh nak cakap ngan die dah.tapi aku still kadang2 borak ngan die walau xder respon.dang dang dang!.

Imaginasi memang gile.Tapi best.Itu yang buat kite terus hidup.

saye x berpeluh,memang lah.sebab ade rexona.tipu!

adek aku dimasukkan ke wad psikiatri arini.yes,aku tipu.die masuk hospital ampng putri la.aku pon tatau sakit ape.tapi mak aku kate selesema babi..yer,aku tipu lagi.sebab aku masih terpengaruh dengan berita kat tv tadi..die kena batuk berdarah.hairan aku..

petang tadi tgk wayang ngan okie..kitorang dok kat seat blakng..tapi kitorang dok belah tepi yang kat ngan jalan.pastu ader lak 2 ekor kapel ni dok kat hujung sebaris ngan kitorng..gelap!entah aper yang mereka buat.rabe nenen kot..haha.x senonoh.*mcm aku baik sgt.but still aku xkan buat benda x elok depan public.abaikan!

DAH XDER APE NAK CITE DAH.daftar keluar.

Melantak bagaikan seekor cacing.

Hari ini ade event kat Soho Solaris.Dah lame x berniaga, so today amek balik mood niaga.Pukul 10 pagi Lili dah amek aku kat umah.Ngantuknye!!Pegilah breakfirst kat mamak.oder roti telo dengan ice lemon tea..11.15 pagi gerak ker Soho.Buka booth sampai lah pukul 8 malam.Teruk gile sales rini..Orang x ramai.Aku geram je dengan customer..Yang hang pi dok umah dok besaq bontot watpa.Mai lah datang sopink sopink.X pasai2 aku dok melanguk sana xdak watpa..Hampeh.*Senyum..

Dah siap packing barang maka balik lah.Sebab lapar and nak luangkan masa bersama kawan tercinta pi la makan kat Sri Villa.Time kaseh lili blanja makan..hehe.Sebab malam masih rase cam kul 9 pagi so aku dan rakan pi sambung lepak men snuker.Kimak lah kan..Aku team ngan Fuller leh kalah 81-0 ngan nad and arep..tah aper serapah dorang gune..asal aku masok kan bola merah jer bola seterusnye mesti foul..Faker gile..So,demi nak mengejar balik kemaluan yang telah aku dan fuller lalui maka aku telah mencipta kata2 semangat.*tangan kitorng letak kat tgh2 pastu jerit menang menang..siyes,pastu bola asyik masuk jer.Tapi Fuller kate ayat tu x hot.So tukar jadi win win.tapi pastu bola asyik foul tak tamat tamat..nenen betol.Sebab dah tensen asek kalah maka aku dan rakan memutuskan utk balik je rumah.Thanks arep bayarkan bil...*save lagi duit aku.haha.

Dalam kereta,tiba2 melo ckp,"Aduh!aku lupe samthing".Aku ingat die tgl hp kat snuker.rupenye "tadi wawe n gman mintak tlg aku,kereta dorang rosak kat tepi jalan mane tah".xder perasaan sial.aku agak ader 3 jam gak wawe n gman tunggu melo padahal melo dok hepi lepak ngan kami..mengong nyer melo.

Lupe,tadi aku berjaye beli seluar berharga rm2..menarik kan.alarh,aku tau korang msti ingat seluar tuh cam kain buruk..sangkaan korang meleset.then,aku beli getah rambut..kiut jer.satu untuk aku.2 untuk adek aku.hehe.

lagi,perkataan for today ialah PELANDING= pelamin+ bersanding.

sain keluar.

Kreekk..

Life doesn't make sense sometimes sebab hidup ni x pernah masuk akal..

people always told me that this is part of a plan...

Aku nak gi mandi manda tapi malu..huhu.dapat tgk dari atas bilik jer..
View dari bilik akuu yang e'e..huh.
Bontot rokok dan rokok kurus.












Langtakkadewikerja.

gigi dan azza..mak aku x suke gigi aku.haha.


tiada salahnya aku gedik sendiri..klu korang dok dlm bilik hotel sorang2 cam ni gak jadinyer.


sekurang-kurangnyer aku x amek gambar depan cermin..
kan??


aku letak henpon kat kerusi pastu wat self timer..cerdik henpon aku..

perkara yang x memberangsangkan aku..



Hayatilah masa riang korang sebelom keriangan korang gi pantai tinggalkan korang..

Pakcik tu punye seluar x kena zip.

Making my life easier..Cane?Jadi positive lah.Sometimes the worst thing happened will someday be the best thing ever happened..Hidup ni cam nasi lemak*Buat2 jer paham walaupon contoh aku busuk.Ok.Sebelum nak buat nasi lemak kite kena cari bahan2 kan.Bahan senang jer nak cari,but still kite kena pegi kedai beli yang mane separuh dari manusia ni bile dah sampai umah ader katil kite malas nak keluar dah.tapi sebab lapar kite gi gak kedai.Pegi lah beli semua barang yang diperlukan dari timun sampai lah ker ikan bilis.Dah sampai umah kiter gabungkan sume2 supaye jadi nasi lemak.pastu boleh makan dah.Kenyang dan sedap.x sedap pon jadi sedap sebab dah lapar.Then tengok cite wonderpet sambil nyanyi2.

Camtuh gak lah kite buat kat aktiviti lain kite.Sebelom nak berjaye kite kena hidup susah dulu.Ape,korang ingat datuk2 yang kaya raya tuh dulu gedebuk dapat duit dari langit ker?Entah2 mereka tu dulu office boy jer.Bagi aku dalam dunia ni sume benda kita boleh dapat.Dengan care jahat ataupon baik.Perompak tuh nak kaya dorang rompak bank.at least dorank dapat lah merasa kaya kejap..pastu dorank dok lah jail,paling hine pon kena tembak mati xpon eksiden langgar pokok kena kejar polis..Pokok akarnyer asalkan kite usaha!!Aku pon menyampah gak dengar usaha ni.kadang usaha lebih tapi ape x dapat.itu baru belajar dari kegagalan.But,trust me korang kena cuba dulu.force yourself to be into it.Tendang jauh2 malas korang..Aku dah pernah buat.sampai satu tahap tuh memang badan xleh terima dah.tapi aku usaha gak.Bile dah dapat ape yang aku nak aku bangge gile.Sampai skang pon aku masih bangga dengan diri sendiri.

"Live your life to the fullest"..

Idioms or idiots.

Life is like a game you faggot..

Azza Taidin

Ketiak basah.

Cuaca panas yang amat memanaskan malah memeluhkan.

memouse dan tetikus dan hehamster..

mereka adelah berbeza.

memouse adelah sejenis binatang pukimak yang selalu wat aku terkejut tatkala aku nk lock motor ker,xpon nak gi kat motor ker.sial nye memouse.aku xtaulah ape yang memouse tu dok suke men kejar2 kat area park moto flat aku.penah sekali tuh,aku ingt kan kucing yang lari2 ropenyer memouse kelabu.bile nampak aku,die lak yang terkejut.trus lari tempat lain sambil melompat gaya spiderman.*yer skang aku tergelak sebab teringat kejadian tuh.housemate aku dulu panggil memouse tu cik T..name nak glemer jer.sebab dorang kate kalau kite cakap mouse atau tikussss nanti die datang.pastu kiter xleh marah2 kat memouse.nanti die balas dendam.time ko tido nanti die join sekaki gune bantal.pepet.sebek aku xnah kena lagi.tapi member aku pernah.siap memouse tuh jalan2 jer atas badan die.maybe die sedang cube buat urutan spa versi empat ketul kaki.huh.

tetikus plak xderlah geli sangat.aku selalu men picit2 jer.tetikus aku siap ader lampu kelip lagi..ahaha.*aku tau korang pon ader.aku saje nak show off.tetikus ni yang selalu tolong aku nk klik2 kat link yang aku nak.laptop aku x canggih,xleh nak touch2.asal sentuh sikit jer dah dapat aper yang ko nak..tetikus ni x geli gak sebab ekor die kat depan bukan kat blakang.dang!!!aku bongok.

hehamster..hmmm.dulu aku aderhamster kesayangan.walaupon die busuk tapi die comel..sedih jer.one day tu aku balik umah after 1 week aku x balik cuz lepak umah sewa.sebab rindu kat hamster aku tuh *name die aku lupe..damn!..aku blikan lah cheese kat kedai.sampai umah aku terus cari kat sangkar die.habis aku selongkar sangkar die.tapi die xder.sampai lah aku cari kat setiap helaian habuk tuh.tettap xder.aku tanyer adek aku.mane hamster??isk isk isk...upenyer aritu die keluar dari umah die dan keluar lagi dari gate umah aku teruskena gigit ngan kucing sialan jiran depan umah aku yang bangang.adek aku tunjuk gambar.leher die berdarah darah.isk isk..sampai skang xder hamster lein yang leh ganti hamster tuh...

sekian.nak gi kolej amek slip muet.

cendawan comel dan kawan kawan


macam nilah hidup aku sekarang.

stop!!kucing tuh menari nari.ko nampak tak??

Ujan pagi tadi dah menyebabkan aku bangun jam 1 tghari..betapa kuatnyer pengaruh hujan tuh kat aku.disaat aku membeliakkan mata aku tergelak sikit.sikit jer, xderlah terbahak-bahak.teringat kat adek aku yang last masuk bilik aku pagi2 lagi..

adek aku gi kat aku seraya berkata..'along,ujan'.aku dapat rasa aura die masuk bilik aku cane.alarh,cam korang masuk ruang tamu nk cakap ngan ayah korang nak minta 100rm.camtuh lah aku rase.garang kot aku ni.tuh yang adek aku pikir banyak kali tuh kot nak kejutkan aku.aku pon jawablah 'xyahlah gi sekolah.dah ujan lebat kan'.seronok lah tu adek aku.lalu aku sambung tido.tuh yang lajak sampai jam 1 tu.

bangun,sapu umah,mandi,pakai baju cantik2,msg okie,tunggu okie,nek moto gi times square,beli tiket wayang cite Jangan Tegur.*cite ni kelaka.hmm..balik umah.kuar balik.gi lepak ngan nad,lili,narif,haz,nina,and arep.gelak2,melatah sikit.bayar bil.men snuker.menang sekali.kalah 2 kali.balik.sampai umah.lapar.lapar.lapar.

laparrr......yer,aku x pandai masak.mak aku ngan adek aku yang pandai masak gi langkawi.lapar.hmmm.

pijak cicak hilang ekor.

kimak,aku jeles doe nina ngan lili dapat henpon..bofren dorang memang gilaaaaa..hhahaha.

Dunia Umpama Neraka Hidup Ibarat Layang Layang

masih tiada siapa sedar.malah aku sendiri.kotak dah siap ader gambar kaki busuk lagi masih rokok itu dibeli.aku sendiri x paham ape yang sedang berlaku.aku rase gmbar kaki busuk tuh kene buat kasi ade 3D plus ader efek bau and boleh rase..serious 50% dari perokok akan berhenti mengejut.maka rokok akan kurang dibeli.maka ekonomi negara makin merosot,maka ramai gak lah mati mengejut....

*goyang-goyang jari sambil menutup mata.

kids nowadays

They all fikir they all da besar sangat gak nyer.sedang aku menghayati kesesakan di bukit bintang,aku ternampak lah sekawan lembu kot.berpakaian ala2 hot wannababiss.aper yang dorank cube tunjukkan ekceli aku x paham.muke klu dah nampak cam they all dah bekerja xper.ini nampak sangat cam they all masih terpinga-pinga mintak duit kat femili sebab nak keluar jalan2.malah,nak amek lesen pon x pas lagi..xkisah lah.lantak pi lah they all kan nak watpa.tapi ni selamba hadap mereka jer samtaims they all tegok air berak ghosts.pastu amek gambar masuk kat mespes.adeyh.aper yang they all cube nak tunjuk ekceli?aku masih x paham.Aku punyer lah takut nak amek gambar ridiculous gune henpon.but they all rilek jer iklankan kat seluruh alam cakerawala.siap soh komen ngan spam lagi.apekah?pepet mak mereka dah x bermakna buat mereka kot.hmm,klu ada sapa2 bace entri ni yang mana mereka sendiri buat benda ceni mulelah nak panas.hmm,tau dah culture kita ni.sooo predictable!!!kalau they all nak kata aku ni poyo kata lah.aku xlah baik cam angel.tapi aku masih ingat mak abah aku.they all x ingat kot.or maybe they all xder pon mak abah..

aku kering.aku kering.aku kering

air oren lagi sedap dari aiskrim stroberi

hari berganti hari.
siang ader matahari,malam ader bulan.
kadang siang hujan.
kadang malam nampak kelam.

camtu lah hidup aku yang mendatang.sekejap riang sekejap bosan.rase gembira ade tapi sunyi.kalau aku ni xder pegangan rasenye mesti dah boleh jadi half mental.

i've to think positively.tomorrow i'll change.tomorrow i'll be new.cause tomorrow i'll wake up and make a better life.leaving all the fucking bored behind.tomorrow will be a new chapter in my life.even in your life guy's.trust me.if i just believe in it..

Positive is me.

azza taidin.

you could be anybody but i am somebody.

Hidup aku kosong.tak tau lah kenape.Aku konfius abes.otak aku takyah cakap ar,dah neik tepu memikirkan ape yang aku perlu lakukan.

Ader juga baik buruk abes stadi ni.

yang best:

1.xyah risau sok pagi ade kelas.
2.xyah lagi risau nak jawab kuiz atau siapkan esaimen atau stadi sampai gile sebab final nak dekat.
3.xyah risau sok katmane aku nak pakai tudung(biasalah,transpot aku moto jer,kolej aku wajib pakai tudung.)haih*.
4.xyah lah malam2 aku nak kena gosok baju kurung atau pikir sok nak pakai suar ape.yelah,kolej aku pompuan xley pakai suar jean.lancau!


yang tak bestnye:

1.melepet kat umah.
2.nak lepak xder duit.useless!
3.kerja aku setiap ari bangun pagi sapu umah..gila!
4.rindu nak stadi tapi aku bukan nak jadi lecturer.so watper aku nak bace lagi buku tuh.
5.kena cari kerja.
6.kerja lagi penat dari belaja.*tapi kerja dapat duit byk.hehe.
7.gile fuck akhirnyer aku bergelar pengangur.penganggur bertaraf diploma yer.pepet!
8.nilah die,yang x best lagi byk dari yang best.hurmm.madefake!

azza..sabar yer.next month ko kerja.skang tugas ko jage adek kat umah pastu cat dinding tandas.

ade sape2 nak aku jadi maid umah korang buzz me ok..upah 60rm seari.trimas yaww.

must see kawaii..MAGIBON.

Aku tengok kat blog kazen aku.die post benda alah ni.Aku kan manusia penganggur so mase lapang aku diisi dengan melawat blog orang lain.

Ok,video ni aku amek kat youtube.comel owh.sume video Magibon ni tunjuk muke die jer. Dimana die hanye mengadap webcam die kot pastu die ckp sikit pastu die kelip2 mate. teruja?x percaya, tgk lar..haha. yang aku paling xleh nak go MAgibon ni siap ader dalam wikipedia lagi.demm.!gi ar search.

Hayatilah yer kawan kawan.

~~aaa.korang gi search sendiri lar kat youtube.malas lak aku nak download video ni.laptop lembap.ok.

http://www.youtube.com/watch?v=Gty73p4AYuA&feature=channel

Berhenti berfikir.

Today is my best day ever *for this week lar.senyum!..Setelah berhempas pulas selama 2 tahun setengah mengabdikan diri bersama buku2 dip. aku sekarang dah tahu motif aku hidup.Aku dah paham ape perasaan setelah berjaya lakukan ape yang semua makhluk kat dunia ni nak.

Sambil menulis entri hidup aku ni aku tengah dengar lagu rihanna*hatin' in the club.Lagu2 cni selalu bagi aku idea untuk menulis entri.lagu2 dan muzik cni gak yang memberi aku the courage to study.ah,biaqlah aku nak kata pa..

ok.this morning i woke up early cause my mom is going to langkawi.memang dah adat aku klu mak aku nk gi outstation aku akan bgn awal or sentiasa berada dirumah disaat mak aku memerlukan aku..haha.aku PERLU angkat bagasi pakaian mak yang berat satu tan.maklumlah umah banglo aku ni 4 tingkat *cakap jelah dok flat lahnat..takkan nak biaq mak angkat bagasi berat.x elok manners tuh.hehe.huh.dah lari tajuk.

aper yang aku nak cakap ialah arini aku dapat result final semester aku in business admin.yer,cite2 aku nk jadi businesshotwomen.aku nak jadi consultant berjaya.amin!Aku login lar kat website kolej aku.ati berdebar2 nieh.haha.tapi aku ni noty kan.so aku x buka result aku lu.aku bukak member aku nyer lu.*sory zati.pup!result dah kuar.aku logout.aku sign in kat aku nyer result.AAAAAaaaaa(jeritan nyaring kedengaran)aku jerit cam baru dapat hadiah yang aku x sangke2 akan dapat(sebentuk cincin kahwin)haha.result aku agak memuaskan ati aku.GPA aku 3.3...dan investment aku dapat b-.bukan nak bangge sangat.tapi segala usaha aku x sia2.dalam hidup aku pelajaran yang berunsur math ni memang aku xleh nak go.tapi kali ni aku berjaya buktikan kat diri sendiri yang AKU BOLEH asalkan aku x MALAS.

Disini aku nak ucapkan thanx banyak yang x terkira kepada mereka yang membuatkan aku sedar bahawa aku kene berubah untuk grad cepat.hehe.

Time kasih kepada mak aku yang selalu bising kat aku soh blaja betol2.Sebab takut kene bising aku stadi ngan penoh keyakinan even sometimes tensen gak.Thanx kepada bofren aku yang memberi aku petunjuk awal supaye aku x jadi cam senior2 yang aku knal(repeat subject sebab main2).*maaf.Timekasih kepada lili yang menumpangkan umahnyer yang kosong untuk aku stadi tanpe gangguan dan selalu teman aku stadi.x lupe juge nad yang kadang2 stadi ngan aku.kawan2 lain yang sentiasa memberi aku sokongan dan keyakinan bahawa aku akan berjaya.juga x lupe kepada intan shafiza a.k.a faris pelajar jurusan law kat uia yang menunjukkan aku care belajar berkesan buat orang yang otak lampi cam aku.walau secara x langsng ko banyak mempengaruhi aku untuk stadi sampai gile.tapi aku x dapat celen gi lar care ko blaja.ko ekstrim sangat.dan juge kepada diri aku sendiri.kepada tangan yang x pernah bosan memicit kalkulator dan memegang pen.kepada otak yang menyimpan memori.kepada mata yang x gedik nk tido tiap kali bace buku.badan yang memberi kekuatan dan everything . aku sayang korang sume.

pergh..kali ni aku rase aku dah boleh buat novel berjudul "mak aih,bile kau nak berhenti menaip"..

notes:this is my blog so shut the fuck up if u rase aku ni bajet power.thank you.

malam!

azza da vinci

yuwoncenj.

Susah sangat ker nak berterus terang???

Yeah!! Beanies aku dah siap.


blakang view


depan view

yeay.dah siap.adek aku si afra yang buat.mule2 aku nak wat sendiri.tapi menyampah pulak aku nak kait benda alah ni.akupon arahkan afra tolong sambung buat.(padahal aku x reti wat yang part dah kembang tuh)

Promo-promo:
Adek aku wat ni gune tangan die.bukan gune mesin yer.
Kalau rase berminat harge die hanye RM45.
Kaler korang leh pilih.
Kalau dah siap aku leh antarkan kat korang.
tapi kalau agak2 umah korang nun sane kami leh antarkan gune pos laju.

Trimas

tengkuk patah

dah 30 menet aku ngadap laptop.

nak bace blog oranglein, sume x update lagi.

nak ym tapi sume off9. takkan aku nk borak sorang2.saiko per!

nak mein komen kat mespes, yang on9 tuh aku x brape nak rajen tanye khabar mereka.

nak makan kene tunggu maka aku balik dari tesco.

nak tido tapi x ngantuk.

nak keluar,ujan lak.

nak tengok tv.ah,malaslah tgk cite yang gune alih suara.

nak nak nak...tapi sume x boleh.

kimak.

fakta kentut

menguap.

mengantuk.

sedang menaip.

batuk-batuk manje.

ZZzzzzzzz...

Si bodoh dan si pandai yang bodoh.


Kebodohan terletak pada kepandaian seseorang,
Kepandaian terletak pada kebodohan seseorang,

Semua orang same je pandai bodohnye.
Dari kebodohan kita belajar cane nak jadi pandai.
Tapi bila pandai kita saje buat jadi bodoh (konon nak rendah diri bagai).

Malas dan rajin yang membezakan seseorang itu.

Azza Taidin

differences between batang and the batang.

Cerita 1:

Wow...Petang tadi gi lar tengok muvie.*Talentime.Best!!Aku rase ni first time aku tengok muvie tapi mereka x censoredkan perkataan yang x elok.haha.Agaknyer lembaga tapisan pon dah malas nak tapis filem Yasmin Ahmad.Buang mase jer.Kalau nak ikot zaman sekarang perkataan setakat *arse,dick,romen* tuh ape nak dikisahkan.Orang sekarang memang tau benda tuh aper.Kalau band kat wayang pon kat luar wayang orang tetap tau and tetap cakap.Yasmin Ahmad memang buat filem ade kene mengena ngan realiti.Tu baru real.Stop.Aku cakap ikot sedap mulut jer.

Cerita 2:

Huh...Petang tadi gak IIC(international islamic college)*yer nad*....dari admin kol umah.Name orang yang kol aku tuh kak mas.

Kak mas bagi salam.Aku jawab waalaikumsalam.
Ini Azza kan?kak mas tuh tanyer.aku pon jawab lah yer.
Hmm..azza tak submit lagi kan graduation form??Sok last submit.
Aku lawan ar balik.(dengan care yang sopan santun).Hu,bukan 17 april ker last?
Die pon nak lawan gak.tak lah esok.

Hoh,maknenyer sok aku kena lar gi kolej.Bosannye.Gradufuckuation punye pasal aku akan berusaha gak pegi.Ko memang terbaik azza..

Titik.

Aku terkejut dengan diri sendiri.

Aku terkejut dan bangga dengan diri sendiri kerana berjaya mengecat tandas ngan gahnya..walaupun cat susah nak dihilangkan dari seluruh tangan aku.

I'm marvellous dude!!!

Menambat hati mak sendiri...

Aku adelah sorang penganggur. Dengan alasan itu maka aku segan lah nak minta duit mak aku.Namun bile aku kesempitan aku mintak gak buat beli topup dan lain-lain..

Maka, pagi tadi selepas teman lili gi wat esaimen kat dunkin donut (sebab kat situ ade wireless),aku berazam nk kemas umah.Tandas umah aku baru jer pas renovate.So bahagian dapor sangat berhabuk..Aku kemas dengan gembira sekali.*yakah?*..Aku beros sumer daki-daki yang ade.Bukan lah maksud aku tandas umah aku ni kotor dan bau busuk cam tandas kat kedai mamak..yuck!.tapi saja nak kilatkan lagi. Apetah lagi mak aku baru beli pencuci tandas yang baru.seronok lar aku.

Aku bukan setakat cuci tandas tapi aku mop lantai umah,lap habuk-habuk kat furniture. setelah penat bekerja maka aku pon mandi..Hehe,aku lapar doe,so aku pon gi masak megi campur telor bawang goreng tabur..terbaik doe.Aku siap amek gambar lagi sebelom makan.

Nilah die megi sup spesel aku.


Abes jer makan.aku gi kuar ngan bofren aku. gi tengok wayang and shoping sikit-sikit.

dah.tammat.nak kuar.daaaa...

Yang lama dahulu,

Selepas tensen cari cable x jumper..make aku pon pegilah melihat-lihat gambar dalam laptop aku ni.tiba2 aku terjumpa satu folder yang bertulis "pic hp kaza"

aku pon bukak.pergh..time rambut aku panjang dow.gile kiut.haha.*perasan sikit jer..

nilah die.



nadia,aku,awatif.*aku x pasti ni kat mane.tapi yang pasti ni 3 tahun lepas.


kekimakan..aku xtau bile mase tah aku amek gambar ni.tapi yang pasti cam eww.*psych.

owh USB..dimanakah kau.


Aku dengan cita2 tinggi kunun nak masukkan gambar kat hp ker laptop..alih2 x jumper USB sony...cilaka.Hairan lah bodoh.

Something in between.

Ni lah umi aku..yang belakang tuh adek last aku.dua orng lagi adek aku, aku x jumper gambar.maaf.


Baru sekejap,aku dan adik aku menyanyikan lagu 'selamat hari jadi'.Buat insan yang sangat disayangi.Insan yang banyak berkorban untuk kami adik-beradik.Insan yang bergelar UMI.

Tepat jam 12mlm aku terdengar adikku dengan lantangnya menyanyi lagu itu.Aku yang leka menulis nota nak bawak masuk exam(hehe) bingkas bangun dan keluar dari bilik selesa.turut nyanyi sambil melihat ibuku senyum dan menari kegembiraan.*sape tak hepi bile anak sendiri nyanyi lagu birthday kan.

Dalam kegembiraan kami yang sebentar itu aku terlihat mata umi ku yang sedikit kemerahan.mungkin sedih kegembiraan.Aku tak pasti.namun jauh disudut hati aku,aku cuba memahami perasaan umiku.Aku memeluk umiku seeratnya.

Aku sedikit malu sebab takde hadiah yang mampu diberi.Adakah aku anak yang x kenang budi?

Buat umi..Selamat hari jadi yang ke 51 tahun...

Satu hari nanti aku akan hadiahkan sebiji kereta untuk umiku..suatu hari nanti lah.bukan skang.*senyum sinis.

Tamat.

Masa Untuk Bumi aka Earth Hour


Hanya tinggal beberapa minit lagi untuk earth hou..aku sorang2 kat umah cuz all my family dah keluar petang tadi jalan-jalan.mak aku ajak aku.tapi disebabkan aku tidak tidur sepanjang malam sehingga jam 1 tengahari aku merelakan mereka shoping tanpa aku disisi.

pukul 5 aku bangun dan terus masak megi kari.dah abes makan aku berlegar-legar di rumah.amek mood nk study balik.Lili pon antar msg.jom gi minom kat Quan.nina ader skali.

lepak2...jam dah pon menunjukkan kul 8mlm.jom balik.tutup lampu.makcik kepada bofren aku pon semangat ngan earth hour sbb awal2 dah soh beli lilin..ni bofren aku yang gtau setelah sehari suntuk x kontek aku sebab gaduh pagi-pagi tadi.fuck.

anyway dah headline aku pon tulis earth hour make tinggal lagi 6 menet nk tutop lampu.aku pon dah tutup lampu sume dah.

Tapi laptop pon kene tutup ker?kipas?TV?mesin basuh??hurmm..maybe alat2 yang ader lampu jer kot.abes tu aku kene tutup laptop gak ar?

demi bumi aku lakukan ape saje.gtg now.*daftar keluar.