Pakcik tu punye seluar x kena zip.

Making my life easier..Cane?Jadi positive lah.Sometimes the worst thing happened will someday be the best thing ever happened..Hidup ni cam nasi lemak*Buat2 jer paham walaupon contoh aku busuk.Ok.Sebelum nak buat nasi lemak kite kena cari bahan2 kan.Bahan senang jer nak cari,but still kite kena pegi kedai beli yang mane separuh dari manusia ni bile dah sampai umah ader katil kite malas nak keluar dah.tapi sebab lapar kite gi gak kedai.Pegi lah beli semua barang yang diperlukan dari timun sampai lah ker ikan bilis.Dah sampai umah kiter gabungkan sume2 supaye jadi nasi lemak.pastu boleh makan dah.Kenyang dan sedap.x sedap pon jadi sedap sebab dah lapar.Then tengok cite wonderpet sambil nyanyi2.

Camtuh gak lah kite buat kat aktiviti lain kite.Sebelom nak berjaye kite kena hidup susah dulu.Ape,korang ingat datuk2 yang kaya raya tuh dulu gedebuk dapat duit dari langit ker?Entah2 mereka tu dulu office boy jer.Bagi aku dalam dunia ni sume benda kita boleh dapat.Dengan care jahat ataupon baik.Perompak tuh nak kaya dorang rompak bank.at least dorank dapat lah merasa kaya kejap..pastu dorank dok lah jail,paling hine pon kena tembak mati xpon eksiden langgar pokok kena kejar polis..Pokok akarnyer asalkan kite usaha!!Aku pon menyampah gak dengar usaha ni.kadang usaha lebih tapi ape x dapat.itu baru belajar dari kegagalan.But,trust me korang kena cuba dulu.force yourself to be into it.Tendang jauh2 malas korang..Aku dah pernah buat.sampai satu tahap tuh memang badan xleh terima dah.tapi aku usaha gak.Bile dah dapat ape yang aku nak aku bangge gile.Sampai skang pon aku masih bangga dengan diri sendiri.

"Live your life to the fullest"..

2 comments:

  nina fuller

Apr 21, 2009, 1:52:00 PM

hahaha. aku tak paham teory basi lemak kao lah.

  Azza Taidin

Apr 22, 2009, 2:08:00 AM

aku xtau nak bagi contoh ape..hehe